Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fitch Solutions: Μεγαλύτερη η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα το 2022

H κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ολοκληρώσει τα σχέδια της για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, οι οποίες μαζί με τον υψηλότερο από τον μακροχρόνιο ρυθμό ανάπτυξης θα στηρίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα το 2022, εκτιμά ο οίκος Fitch Solutions σε ανάλυσή του.

Αναφέρεται ειδικότερα σε μέτρα, όπως την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή εταιρικών κερδών στο 22% από 24%.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι το κυβερνών κόμμα της ΝΔ είναι σε ισχυρή θέση, με περιθώριο εφαρμογής της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του τα επόμενα τρίμηνα», σημειώνει, ενώ εκτιμά ότι πιθανόν η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές το 2023.

Θα αποφευχθούν τα αυστηρά lockdown

Αναφορικά με την πανδημία, η Fitch Solutions θεωρεί ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για την Ομικρον θα διατηρηθούν τους επόμενους μήνες, αλλά η βασική της εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει τα αυστηρά lockdown του 2020 και των αρχών του 2021, περιορίζοντας έτσι τη δυσφορία του κόσμου και αποφεύγοντας τον εκτροχιασμό της οικονομίας.

Οι κίνδυνοι, σημειώνει για την πολιτική σταθερότητας προκύπτουν «από τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της πανδημίας, την ευάλωτη θέση της οικονομίας και τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή στις σχέσεις με την Τουρκία. «Μία περαιτέρω επιδείνωση στις εγχώριες ή παγκόσμιες προοπτικές της πανδημίας μπορεί να προκαλέσουν πιο αυστηρούς περιορισμούς από ό,τι αναμένεται, περιορίζοντας την οικονομική δραστηριότητα και δημιουργώντας μεγαλύτερη αναστάτωση στον κόσμο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ