Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αθ. Δαγούμας (ΡΑΕ): Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών στην ενέργεια

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας
Ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας / Πηγή: ΑΠΕ

«Οι πρωτόγνωρες αυξήσεις στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου μετακυλίονται στην λιανική και οδηγούν στις μεγάλες αυξήσεις τόσο στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου όσο και του ρεύματος και στους 20 παρόχους της χώρας μας», δήλωσε σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Δαγούμας εκτίμησε πως «μια πρώτη αποκλιμάκωση των τιμών στην ενέργεια αναμένεται τον Απρίλιο, αλλά ουσιαστικά οι τιμές αναμένεται να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα στο 2023».

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ πρόσθεσε πως η μεταβλητότητα στις τιμές του φυσικού αερίου είναι πολύ μεγάλη κι έχουμε τεράστιες αυξομειώσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα.

«Δεν έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη»

Σε ότι αφορά το ερώτημα που τέθηκε αν η χώρα μας είναι η ακριβότερη στην Ε.Ε σε ότι αφορά τις τιμές του ρεύματος, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει και συμπλήρωσε ότι για παράδειγμα αυτό το μήνα η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι όντως από τις υψηλότερες, αλλά τον περασμένο μήνα ήταν κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Τέλος, ανέφερε πως αλλάζει και το έντυπο των λογαριασμών ώστε να γίνονται κατανοητές οι αυξήσεις αλλά και οι επιδοτήσεις προς όφελος των καταναλωτών, την ώρα που μόνο την Παρασκευή περισσότεροι από 100 καταναλωτές είχαν υποβάλει παράπονα στη σχετική πλατφόρμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ