Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τατόι: 14 εκατ. θα κοστίσει το σχέδιο αξιοποίησης του πρώην βασιλικού κτήματος

Τατόι / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Πράσινο φως «άναψε» για την ανάπλαση των Ανακτόρων στο Τατόι, που θα στοιχίσει 14 εκατ. ευρώ σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια».

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, πρόκειται για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του θερινού ανακτόρου στο πρώην Βασιλικό κτήμα Τατοΐου.

Αναλυτικά:

«Εγκρίνουμε την Διακήρυξη και τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου: "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ", με προϋπολογισμό έντεκα εκατομμυρίων πεντακοσίων τριάντα δύο χιλιάδων και διακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και έξι λεπτών (11.532.258,06 €), πλέον Φ.Π.Α. 24% ποσού δύο εκατομμυρίων επτακοσίων εξήντα επτά χιλιάδων και επτακοσίων σαράντα ενός ευρώ και ενενήντα τεσσάρων λεπτών (2.767.741,94 €), ήτοι συνολικού ποσού δεκατεσσάρων εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (14.300.000,00 €) με Φ.Π.Α.».

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην οικοδομική, λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κτιρίου, στην ενοποίηση και εναρμόνισή του με το ύφος και την τεχνοτροπία του συνόλου των κτιρίων του κτήματος, στην ανάκτηση της ταυτότητάς του ως αντίγραφο του παλατιού στο Peterhof, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, στην εποχή του Γεωργίου Α’.

Σκοπός να γίνει επισκέψιμο στο κοινό, καθώς στους χώρους του θα εκτίθενται η επίπλωση και τα αντικείμενα της πρώην βασιλικής οικογένειας, ενώ παράλληλα στους χώρους του υπογείου, θα υπάρχουν αίθουσες για εκπαιδευτικά προγράμματα ή μικρές θεματικές περιοδικές εκθέσεις, ενώ στον κινηματογράφο, που προτείνεται να διατηρηθεί, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται προβολές και μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο, οργανωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο διαχείρισης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ