Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συμφωνία για βραδύτερη μείωση του χρέους «βλέπει» ο Β. Ντομπρόβσκις

Valdis Dobrovskis
Πηγή: AP

Μία γενική συμφωνία μεταξύ των χωρών της ΕΕ για τη βραδύτερη μείωση του δημόσιου χρέους είναι ορατή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Προσερχόμενος στη σημερινή σύνοδο του Eurogroup, όπου συζητείται η αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, ο Ντομπρόβσκις δήλωσε: «Ορισμένοι τομείς ευρείας συμφωνίας φαίνεται να προκύπτουν αναφορικά με την πιο σταδιακή προσαρμογή της μείωσης του χρέους και συγκεκριμένα του κανόνα για μείωση του χρέους κατά ένα εικοστό (κάθε χρόνο για το χρέος πέραν του 60% του ΑΕΠ).

Καθώς το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί πάνω από το 100% του ΑΕΠ σε πολλές χώρες, ο κανόνας της μείωσης κατά ένα εικοστό θεωρείται μη ρεαλιστικός από τους υπουργούς Οικονομικών.

«Χρειαζόμαστε αξιόπιστες διαδρομές μείωσης του χρέους, οι οποίες θα πρέπει επίσης να είναι ρεαλιστικές και να επιτρέπουν την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση», σημείωσε ο Ντομπρόβσκις.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία πως οι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να απλοποιηθούν και ότι η εστίασή τους πρέπει να μετακινηθεί από δείκτες που δεν μπορούν να παρατηρηθούν άμεσα, όπως το παραγωγικό κενό και το διαρθρωτικό έλλειμμα.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ