Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Α. Γεωργιάδης: Επενδύσεις και τουρισμός στην ατζέντα της συνάντησης με αντιπροσωπεία του Μπαχρέιν

Οι επενδύσεις και ο τουρισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Β. Κικίλια με την αντιπροσωπεία του Μπαχρέιν υπό τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «σκοπός της συνάντησης είναι να ενώσουμε τις δύο χώρες όσο μπορούμε περισσότερο, να προσελκύσουμε επενδύσεις από το Μπαχρέιν στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στο Μπαχρέιν και τα επόμενα χρόνια οι καλές πολιτικές σχέσεις μας να εξελιχθούν και σε καλές οικονομικές σχέσεις. Και βεβαίως να προετοιμάσουμε όσο μπορούμε καλύτερα το ταξίδι του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη φίλη αυτή χώρα»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του Μπαχρέιν, κ. Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa τόνισε πως «βρίσκομαι με χαρά στην Αθήνα και ευχαριστώ την ΑΕ, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την εγκάρδια υποδοχή.

Στη συνάντησή μας διατρέξαμε πολλά πεδία συνεργασίας και έχουμε την βούληση να ενδυναμώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, όπως επίσης και σε πολλούς άλλους τομείς».

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης που όπως είπε «είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες. Χαιρόμαστε που αυξάνονται οι πτήσεις της αεροπορικής τους εταιρείας και οι διασυνδέσεις με την Ελλάδα, γιατί έτσι αυξάνεται και η τουριστική κίνηση».

Ανέφερε ακόμη ότι και οι δύο χώρες θέλουν να ενισχύσουν την τουριστική συνεργασία με όλους τους δυνατούς τρόπους.

«Με επενδύσεις στις υποδομές και τις ξενοδοχειακές μονάδες, δίνοντας έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό και έχοντας ως στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Έτσι, θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε περαιτέρω στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας και τελικά στο να φθάσει η αύξηση αυτή στη μέση ελληνική οικογένεια» κατέληξε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ