Νέα
  • ΓΔ: 911.77 +0.52%
  • Τζίρος: 14,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Περικοπές 30% στις αμοιβές εργαζομένων σε πετρέλαιο και αέριο

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Eνας στους τρεις εργαζόμενους στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου βίωσε περικοπές μισθών το 2020, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, καθώς η κρίση του κορονοϊού μείωσε τη ζήτηση και τις τιμές των καυσίμων.

Αν και εξακολουθούν να είναι από τους εργαζόμενους με τις υψηλότερες αμοιβές παγκοσμίως, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι νιώθει λιγότερη ασφάλεια για τη δουλειά του σε σχέση με έναν χρόνο πριν, καθώς η μετάβαση σε πιο «καθαρές» μορφές ενέργειας μείωσε τις επενδύσεις στη βιομηχανία του πετρελαίου.

Μείωση μισθού για 1 στους 3

Οι μισθοί στον κλάδο συνδέονται στενά με τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες μειώθηκαν πέρυσι, καθώς τα lockdown σε ολόκληρο τον κόσμο μείωσαν τη ζήτηση για καύσιμα. Σύμφωνα με την έρευνα Global Energy Talent Index (GETI) της εταιρείας Airswift, σχεδόν 1 στους 3 εργαζόμενους είδε πτώση στις αμοιβές του πέρυσι και 1 στους 4 είπε ότι οι μισθοί και τα ημερομίσθια μειώθηκαν περισσότερο από 5%.

Σχεδόν το 20% των εργαζομένων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναμένουν περαιτέρω μείωση των μισθών το 2021, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία ρώτησε 16.000 επαγγελματίες της ενέργειας σε 166 χώρες. Μόνο το 37% των εργαζομένων μίλησε για αύξηση μισθών το 2020, σε σύγκριση με ποσοστό 50% πέρυσι, αναφέρεται επίσης στην έρευνα.

►Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών μετά τα lockdown

Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στη Βόρεια Αμερική ήταν οι υψηλότερα αμειβόμενοι, με ετήσιο εισόδημα περίπου 100.000 δολαρίων κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ οι εργαζόμενοι στη Λατινική Αμερική ήταν οι χαμηλότερα αμειβόμενοι με ετήσιες απολαβές περίπου 50.000 δολαρίων.

Η ασφάλεια των θέσεων εργασίας ήταν χαμηλή σε όλους τους τομείς της ενέργειας, με το 78% των εργαζομένων πετρελαίου και φυσικού αερίου να αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς από ό,τι πριν από έναν χρόνο για τις θέσεις εργασίας τους. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 66% για όσους εργάζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο 59% για όσους εργάζονται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ