Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΥΕ: Αντίθετη με κάθε ολική ή μερική περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την πρόθεση της κυβέρνησης για τις μειώσεις του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πόρισμα, για το οποίο ομολογεί ότι δεν βασίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση.

Από τους σημερινούς δικαιούχους του επιδόματος, δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών είτε θα υποστούν μειώσεις στο επίδομα, είτε θα το απολέσουν καθώς θα τεθούν εκτός δικαιούχων.

Στη σχολική καθαριότητα θα περικόψει το επίδομα σίγουρα πάνω από 50%, γεγονός που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε μισθούς πείνας σε περίοδο μεγάλης ακρίβειας.

Αδιανόητη θεωρείται κάθε μείωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ιδιαίτερα σήμερα με την πανδημία του covid-19 που οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται συνεχώς και γίνονται όλο και πιο δύσκολες και επικίνδυνες.

Απορρίπτουμε κάθε προωθούμενη αλλαγή για ολική ή μερική περικοπή του επιδόματος για χιλιάδες εργαζόμενους που θα επιφέρει δραματική μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους εν μέσω μάλιστα συνθηκών ακρίβειας και τρομακτικής αύξησης του κόστους ενέργειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ