Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βιομηχανική παραγωγή: Δευτεραθλήτρια στην ΕΕ η Ελλάδα τον Νοέμβριο

Βιομηχανία / Πηγή: AP
Βιομηχανία / Πηγή: AP

Με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε στην Ελλάδα 6,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά 8,8% σε ετήσια βάση. Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, η παραγωγή αυξήθηκε 2,3% και 2,5%, αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 ήταν μειωμένη κατά 0,4% και 0,6%, αντίστοιχα. 

Την υψηλότερη αύξηση της παραγωγής σε ετήσια βάση είχε η Ιρλανδία (40,8%), ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις σημείωσαν η Βουλγαρία (5%), η Γαλλία (4,9%) και η Ιταλία (4,2%).

Στην ΕΕ, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε 7% σε σχέση με τον Οκτώβριο και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 1,5%, ενώ η παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε 1,2%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 1,7% και της ενέργειας κατά 3,9%. 

Σε ετήσια βάση, αύξηση σημείωσαν στην ΕΕ η παραγωγή των ενδιάμεσων αγαθών (1,1%) και των κεφαλαιουχικών αγαθών (0,1%), ενώ μειώθηκαν η παραγωγή ενέργειας (5%), των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών (2,5%) και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών (0,4%). 

 

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ