Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουκρανία: Συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις κυρώσεις - Ποιες είναι αυτές

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Συνεδριάζει το άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για να αποφασίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρθηκαν στο μενού των κυρώσεων που είναι στο τραπέζι.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται τα πιο δραστικά μέτρα, όπως το εμπάργκο στο εμπόριο με τη Ρωσία, στο οποίο είχαν αναφερθεί πρόσφατα αξιωματούχοι της ΕΕ.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη και διατεθειμένη να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα σε μετέπειτα στάδιο, αν αυτό χρειαστεί υπό το φως νεότερων εξελίξεων.

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ καλούνται να αποφασίσουν πακέτο μέτρων, στο οποίο περιλαμβάνονται:

  • Η στοχοποίηση όσων εμπλέκονται στην απόφαση για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, την οποία οι δύο πρόεδροι χαρακτηρίζουν παράνομη και απαράδεκτη,
  • Η στοχοποίηση τραπεζών που χρηματοδοτούν τον ρωσικό στρατό και άλλες δραστηριότητες στις περιοχές αυτές,
  • Η στοχοποίηση της δυνατότητας του ρωσικού κράτους και της ρωσικής κυβέρνησης να έχουν πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και χρηματοπιστωτικές αγορές και υπηρεσίες της ΕΕ για να μειωθεί η χρηματοδότηση κλιμακούμενων και επιθετικών πολιτικών,
  • Και η στοχοποίηση του εμπορίου από τις δύο αποσχισθείσες περιοχές από και προς την ΕΕ, για να διασφαλιστεί ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι θα αισθανθούν ξεκάθαρα τις οικονομικές συνέπειες των παράνομων και επιθετικών πράξεων τους.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ