Νέα
  • ΓΔ: 794.82 +1.97%
  • Τζίρος: 59,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οικονομία: Οριακή μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Οριακά μειώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator) υποχώρησε στις 114 μονάδες από 114,2 τον Ιανουάριο, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στις 114 από 112,7 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης έχει καταρτισθεί με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έως την περασμένη Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, πριν την κορύφωση της ουκρανικής κρίσης και την εισβολή της Ρωσίας.

Θετικά στον ελληνικό δείκτη συνέβαλαν ο τομέας των υπηρεσιών, όπου η εμπιστοσύνη αυξήθηκε στις 43,2 μονάδες από 39,4 τον Ιανουάριο και στον κατασκευαστικό τομέα, με την εμπιστοσύνη να διαμορφώνεται στις -6,6 από -14,8 μονάδες.

Αντίθετα, η εμπιστοσύνη υποχώρησε στους τομείς της βιομηχανίας, στις 9,8 από 13,2 μονάδες, και του λιανικού εμπορίου, στις 10 από 11,3 μονάδες.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε στις -39,5 από -42,3 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ