Νέα
  • ΓΔ: 785.07 +0.75%
  • Τζίρος: 19,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Ισχυρός ο μεταποιητικός τομέας τον Φεβρουάριο

Εργοστάσιο στη Γερμανία / Πηγή: AP Images
Εργοστάσιο στη Γερμανία / Πηγή: AP Images

H δυναμική του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης μειώθηκε ελαφρά τον Φεβρουάριο, αλλά η δραστηριότητα παρέμεινε ισχυρή και οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα μετριάστηκαν, αλλά οι βιομηχανίες και οι καταναλωτές ήταν αντιμέτωποι με αυξήσεις τιμών, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IHS Markit.

Ο δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της IHS Markit για τον μεταποιητικό τομέα μειώθηκε στις 58,2 μονάδες από 58,7 τον Φεβρουάριο έναντι 58,4 μονάδων που ήταν η προκαταρκτική μέτρηση αλλά πολύ πάνω από τις 50 μονάδες που είναι το όριο μεταξύ αύξησης και συρρίκνωσης της δραστηριότητας.

Ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής αυξήθηκε οριακά στις 55,5 από 55,4 μονάδες.

«Η μείωση του PMI δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή μας από το γεγονός ότι ο Φεβρουάριος πρέπει να θεωρείται πολύ θετικός μήνας για τον μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνη», δήλωσε ο Τζο Χάγιες, οικονομολόγος της IHS Markit, προσθέτοντας:

«Οι βασικές συνθήκες αναφορικά με τις πωλήσεις ενισχύονται ξεκάθαρα καθώς η Ευρώπη ξεπερνά το κύμα της παραλλαγής Ομικρον και οι επιχειρήσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για ανάκαμψη.

Η ζήτηση αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό έξι μηνών και με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών να αυξάνεται, οι βιομηχανίες αύξησαν το προσωπικό τους για να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ