Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό Αέριο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής των ρωσικών εισαγωγών-Δηλώσεις Μπορέλ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία άφησε ο Υπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, σηματοδοτώντας μία κλιμάκωση των κυρώσεων της ΕΕ.

Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο Μπορέλ είπε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι όσον αφορά τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Θα εξετάσουμε ο,τιδήποτε», τόνισε στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη αναστολή των εισαγωγών αερίου της ΕΕ από τη Ρωσία.

Στα 195 ευρώ η μεγαβατώρα η τιμή του φυσικού αερίου

Σημειώνεται ότι η τιμή του φυσικού αερίου για την Ευρώπη (TTF) κινείται σήμερα σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, με τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου να ανέρχονται στα 195 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Simon Coveney, δήλωσε ότι μία τέταρτη δέσμη κυρώσεων μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση περισσότερων ρωσικών τραπεζών στο διεθνές σύστημα μεταβιβάσεων, SWIFT, να απαγορεύσει τα ρωσικά πλοία από τα ευρωπαϊκά λιμάνια και να μειώσει τις εισαγωγές από τη Ρωσία.

«Υποψιάζομαι, επίσης, ότι θα απαγορεύσουμε άλλες εισαγωγές, όπως χάλυβα, ξυλείας, αλουμινίου και πιθανόν και του άνθρακα», πρόσθεσε.

Δεν ήταν, ωστόσο, ξεκάθαρο, πότε η ΕΕ θα είναι σε θέση να συμφωνήσει σε συγκεκριμένα μέτρα, δεδομένων των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των χωρών – μελών αναφορικά με τις συναλλαγές με τη Ρωσία και της μεγάλης εξάρτησης ορισμένων χωρών από τη ρωσική ενέργεια.

«Κάθε ημέρα η Δύση εισάγει ενέργεια από τη Ρωσία ύψους 700 εκατ. δολαρίων», ανέφερε το think tank Eurointelligence think-tank σε σημείωμά του.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ