Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μεταποίηση: Αύξηση 2,6% της παραγωγής τον Ιανουάριο - Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο

Μείωση 3,7% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Οκτωβρίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2019
Πηγή: eurokinissi

Αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση σημείωσε η μεταποιητική παραγωγή τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας την καλή πορεία του 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στην άνοδο αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων (29,6%), στην κατασκευή ειδών ένδυσης (29,1%), στην κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (20,4%), στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων (20,2%), στην κατασκευή επίπλων (19,6%) και στην παραγωγή της βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό (14,8%).

Ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε 0,2% λόγω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής των ορυχείων και ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ορυχείων – λατομείων μειώθηκε 21,5% και ο δείκτης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 6,7%, ενώ οριακή μείωση (0,02%) σημείωσε ο δείκτης παροχής νερού.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 4% τον Ιανουάριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ