Νέα
  • ΓΔ: 1015.43 0.00%
  • Τζίρος: 37,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Βουτιά κάτω από τα 100 δολάρια - Κατρακυλά σε προ πολέμου επίπεδα

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων, πριν δηλαδή την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία διαμήνυσε ότι είναι υπέρ της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν και της ισχύος της όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έκανε βουτιά σχεδόν 9% στα 98 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας πάνω από 40 δολάρια σε σχέση με την Καθαρά Δευτέρα, όταν είχε φτάσει τα 139 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Η δήλωση Λαβρόφ για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρούσε από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με τη μείωση να εντείνεται μετά τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Μόσχα είναι υπέρ της επανεκκίνησης της πυρηνικής συμφωνίας της Διεθνούς Κοινότητας με το Ιράν του 2015 το ταχύτερο δυνατόν και αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις τους στην Τεχεράνη.

Οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία με το Ιράν, η οποία θα οδηγούσε στην άρση των κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου από τη χώρα και επομένως στην αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς, είχαν κολλήσει πρόσφατα λόγω απαιτήσεων που έθετε η Ρωσία.

Ο «παράγοντας Κίνα» και η συνέχεια των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας 

Οι τιμές του αργού μειώνονταν από το πρωί, συνεχίζοντας τη χθεσινή πτώση τους κατά 5%, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Κίνα, καθώς οδήγησε σε ισχυρά περιοριστικά μέτρα που αναμένεται να μειώσουν τη ζήτηση καυσίμων από τη χώρας.

Επίσης, θετικά στην αποκλιμάκωση των τιμών συνέβαλε το γεγονός ότι σήμερα αναμένεται να συνεχισθούν οι συζητήσεις μεταξύ των Ουκρανών και Ρώσων διαπραγματευτών για την κατάπαυση του πυρός.

Επιπλέον, η Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, μετά την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά από τέσσερα χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ