Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επίδομα τροφίμων και βενζίνης: Ποιοι θα πάρουν εφάπαξ ενίσχυση και ποιοι σε δόσεις

Πηγή: Pexels

Μέτρα που θα έχουν τον χαρακτήρα της εφάπαξ ενίσχυσης και μέτρα που θα απλώνονται σε έναν χρονικό ορίζοντα 3 μηνών περιέχει το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εξειδικεύσουν αύριο οι συναρμόδιοι υπουργοί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Η", στο νέο πακέτο μέτρων υπάρχουν μέτρα που θα είναι εφάπαξ και μέτρα που καλύπτουν από 1 έως 3 μήνες. Για παράδειγμα: 

  • Η επιταγή ακρίβειας θα δοθεί εφάπαξ στους δικαιούχους 
  • Η επιδότηση των καυσίμων θα δοθεί έτσι ώστε να καλύπτει 3 μήνες, από Απρίλιο έως και Ιούνιο. 

Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση για την αγορά 180 λίτρων βενζίνης σε έναν ορίζοντα τριών μηνών. Δηλαδή με άλλα λόγια οι δικαιούχοι θα μπορούν να βάζουν με έκπτωση 60 λίτρα το μήνα στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.    

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η περίμετρος για την επιταγή ακρίβειας φαίνεται πως διευρύνθηκε ώστε να καλύπτει και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, πιθανότατα δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού του ΟΠΕΚΑ. Στη δεξαμενή των δικαιούχων παραμένουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. 

Σε κάθε περίπτωση οι οικογένειες με παιδιά και χαμηλά εισοδήματα θα είναι δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων.   

Οπως ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός «Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ