Νέα
  • ΓΔ: 902.09 +0.10%
  • Τζίρος: 46,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Στα σκαριά πρόταση για τη διευθέτηση εμπορικών διαφορών με τις ΗΠΑ

Πηγή: libreshop
Πηγή: libreshop

H Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται μία νέα πρόταση για να επιχειρήσει να διευθετήσει τις διαφορές της με τις ΗΠΑ σχετικά με τη φορολογία των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια για το εμπόριο, Ζαμπίνε Βέγιαντ.  

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Βέγιαντ δήλωσε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον ότι η ΕΕ θέλει επίσης να εξετάσει περιορισμούς στο σύστημα διευθέτησης διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) και θα υποβάλει τον Φεβρουάριο νέα πρόταση για τη μεταρρύθμιση του WTO. 

H EE ελπίζει να συζητήσει γρήγορα με την κυβέρνηση Μπάιντεν για την επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης σχετικά με τις επιδοτήσεις της Boeing και της Airbus εντός του επόμενου εξαμήνου, αλλά επιθυμεί την κατάργηση των ανταποδοτικών δασμών και από τις δύο πλευρές, είπε επίσης η Βέγιαντ. Η άρση των δασμών αυτών θα δημιουργούσε το περιθώριο για παραγωγικές διαπραγματεύσεις, ώστε να λυθεί η διαφορά, πρόσθεσε. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ