Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σταϊκούρας: Παρεμβάσεις ύψους 5,1 δισ. ευρώ για τους πολίτες

«Ως κυβέρνηση τα έχουμε καταφέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο, έχουμε πετύχει μαζί με την κοινωνία, με θυσίες της κοινωνίας, ώστε να ανακάμψει ισχυρά η οικονομία της χώρας το 2021, να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, με σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από τον Βόλο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Σταϊκούρας στην αρχική του τοποθέτηση ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Κοινοβούλιο, για την συνολική προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι μαζί, έτσι ώστε να βελτιωθούν όλες οι παράμετροι και η χώρα να προχωρήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια και αισιοδοξία προς το μέλλον και να αφήσει στην άκρη μια σειρά από παράλληλες και διαδοχικές κρίσεις.

«Η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει»

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «ο βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ στον Βόλο είναι για να ακούσω, για να αφουγκραστώ προβλήματα, προβληματισμούς, αγωνίες της κοινωνίας, σε μια περίοδο ιστορική και ως τώρα η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει».

Σε ειδική αναφορά του για τη Μαγνησία ο κ. Σταϊκούρας έκανε μνεία σε δύο χαρακτηριστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις μετρήσεις του υπουργείου του και ιδιαίτερα ότι: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πολιτεία βοήθησε 12.739 επιχειρήσεις στη Μαγνησία, δίνοντας περισσότερα από 272 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2021, οι καταθέσεις των Μαγνησιωτών, ανήλθαν στα 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 365 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2019». «Αυτό σημαίνει», είπε, «ότι μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, κοινωνία και πολιτεία τα καταφέραμε να βγούμε ισχυροί και το ίδιο θα κάνουμε και στην τρέχουσα συγκυρία, σε μια νέα κρίση, σε έναν πόλεμο, σε μια ενεργειακή κρίση. Γι' αυτό και η Κυβέρνηση έκανε πρόσθετες παρεμβάσεις για να ενισχύσουμε το εισόδημα του πολίτη, το οποίο πράγματι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ροκανίζεται σημαντικά».

Παρεμβάσεις 5,1 δισ. ευρώ

Επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση είπε ότι «κάνουμε παρεμβάσεις στην ενέργεια, παρεμβάσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, παρεμβάσεις στις επιστρεπτέες προκαταβολές, σύνολο παρεμβάσεων που προσεγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ και μόνο την τελευταία εβδομάδα, προστέθηκαν σε αυτά 1,1 δισ. ευρώ».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ