Νέα
  • ΓΔ: 1015.43 0.00%
  • Τζίρος: 37,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό ανεβάζουν τις αποδόσεις

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Εντονη συναλλακτική δραστηριότητα και άνοδος στις αποδόσεις καταγράφηκε σήμερα στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων. Παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να αγγίξει το 2,8%.

Ανοδο σημείωσαν επίσης και οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σύμφωνα με αναλύσεις μεγάλων επενδυτικών τραπεζών -όπως της JP Morgan- είναι αρκετά δυσοίωνες.

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ο πληθωρισμός παγκοσμίως θα σημειώσει την μεγαλύτερη (τριμηνιαία) αύξηση των τελευταίων 100 ετών, αγγίζοντας το 6,3%.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 136 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,79%, από 2,75% χθες, έναντι 0,52% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,27% από 2,26% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1004 δολ. από το επίπεδο των 1,1014 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0978 δολ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ