Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Η Ουγγαρία ετοιμάζεται να πληρώσει σε ρούβλια

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν / Πηγή: AP
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν / Πηγή: AP

H Ουγγαρία είναι έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια το φυσικό αέριο που παίρνει από τη Ρωσία, δήλωσε ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπαν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν,

Η δήλωση αυτή του Ορμπαν, που έγινε στην πρώτη συνέντευξή Τύπου που έδωσε μετά τη συντριπτική νίκη του στις εκλογές της Κυριακής, έρχεται σε συνέχεια δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών του ότι η Ουγγαρία επεξεργάζεται τις «τεχνικές λεπτομέρειες» για να διασφαλίσει ότι θα συνεχισθούν οι εισαγωγές ρωσικού αερίου.

Η απαίτηση του Πούτιν να γίνονται σε ρούβλια οι αναστάτωσαν την  αγορά φυσικού αερίου επί ημέρες, με τους traders να αγωνιούν για την επίπτωση που θα είχε στις προμήθειες από τη Ρωσία.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία, έχουν δηλώσει ότι η απαίτηση αυτή δεν παραβιάζει τα συμβόλαια καθώς οι εταιρείες θα εξακολουθήσουν να μπορούν να πληρώνουν σε ευρώ, ενώ άλλες χώρες, όπως η Δανία, κατήγγειλα την απαίτηση του Κρεμλίνου.

«Δεν έχουμε καμία δυσκολία να πληρώσουμε σε ρούβλια. Επομένως, αν οι Ρώσοι το ζητήσουν, θα πληρώσουμε σε ρούβλια», δήλωσε ο Ορμπαν.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ