Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπ. Οικονομικών: Διευκρινίσεις για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα «για δήθεν "έκρηξη"», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση» το Φεβρουάριο εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τη χτεσινή ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) των στοιχείων Παρακολούθησης Φορολογικής και Τελωνειακής Διοίκησης μηνός Φεβρουαρίου 2022.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μία προσεκτική ανάγνωση των χθεσινών στοιχείων της ΑΑΔΕ αρκεί, για να αποδειχθεί ότι συμπεράσματα περί "στάσης πληρωμών" από τους πολίτες είναι εκτός πραγματικότητας και αγνοούν τα επίσημα δεδομένα. Η αλήθεια είναι ότι τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν δημιουργηθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 974 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2022 εμφανίζεται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 1,7 δισ. ευρώ».

«Με τη διαφορά ότι -όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΑΔΕ- τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν έναν και μοναδικό ΑΦΜ, δηλαδή έναν και μοναδικό οφειλέτη. Συνεπώς, εάν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο ποσό, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται ακριβώς στα ίδια με πέρυσι επίπεδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Επιπλέον, με βάση την επίσημη ενημέρωση της ΑΑΔΕ, στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμα χρέη 73 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Άλλωστε, το πλαίσιο ρύθμισης των 120 δόσεων, η δυνατότητα επανένταξης σε αυτή για όσους την έχασαν στη διάρκεια της πανδημίας και το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων των 36 ή 72 δόσεων για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώσουν τις οφειλές τους.

Η κυβέρνηση διευκολύνει και θα συνεχίσει να διευκολύνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικνομικών. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ