Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στην τελική ευθεία ο οδικός άξονας Τρικάλων - Αρτας: Υπεγράφη η εργολαβία του έργου

Πηγή: Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εργολαβία που ολοκληρώνει τον οδικό άξονα Τρίκαλα-Πύλη. Στις 11 Απριλίου στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής με την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με προσφερόμενο ποσό 14,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα το έργο αφορά στο τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας από το κυκλικό κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα έως τη γέφυρα του Καραβόπορου. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το αρχικό κόστος του έργου είναι 22,24 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 17,93 εκατ.ευρώ). Θα  πρέπει να σημειώσουμε ότι το έργο χρειάστηκε να επαναδημοπρατηθεί καθώς είχε προηγηθεί μια πρώτη δημοπράτηση στις 27 Απριλίου 2020 η οποία δεν προχώρησε λόγω δικαστικών εμπλοκών.

Με την εργολαβία αυτή ολοκληρώνεται η σύνδεση της πόλης των Τρικάλων με την Πύλη και τον ορεινό όγκο του νομού. Πλέον θα υπάρχει ένας αναβαθμισμένος οδικός άξονας 36χλμ με χαρακτηριστικά δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 30 μήνες από την υπογραφή της. Εφόσον δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των έργων τότε το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2024. Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 - 2020, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συγχρηματοδότηση 80 % από το Ε.Τ.Π.Α..

Η ταυτότητα του έργου

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων - Άρτας και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο με την περιφερειακή οδό Τρικάλων έως και τον ισόπεδο κόμβο προς Δροσερό. Το συνολικό μήκος αρτηρίας είναι περίπου 1.3Km, του παράπλευρου οδικού δικτύου, διπλής κατεύθυνσης, περί τα 2,35km (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας).

Ειδικότερα, προβλέπεται:

  • η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,3km περίπου,
  • η κατασκευή τεχνικών έργων (γεφυρών) διέλευσης του Πηνειού, μήκους 143,10m, για την αρτηρία και τον βόρειο παράπλευρο,
  • η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,35km,
  • η κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά τη φορά χιλιομέτρησης, μήκους 1,00km περίπου,
  • η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβοπόρου (μορφής «σταυρού»),
  • η προσαρμογή της αρτηρίας στους υφιστάμενους κόμβους, με κατάλληλη διαμόρφωσή τους (διεύρυνσή τους), για την εξασφάλιση τής ορθής λειτουργίας της κυκλοφορίας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ