Νέα
  • ΓΔ: 788.72 -2.13%
  • Τζίρος: 44,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΝΕΔΕΠ: 24ωρη απεργία αύριο στο λιμάνι του Πειραιά για συλλογική σύμβαση

Λιμάνι / Πηγή: Intime
Λιμάνι / Πηγή: Intime

Ξεκίνησαν στάση εργασίας και από τα μεσάνυχτα προχωρούν σε 24ωρη απεργία στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά οι εργαζόμενοι της ΕΝΕΔΕΠ, σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και απέρριψαν τις προτάσεις της DPort.

Σύμφωνα με την πρόταση της DPort η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα έχει ημερομηνία έναρξης 1/6/2022 και διάρκεια 3 ετών, ενώ οι αυξήσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2022. Στο οικονομικό τους σκέλος οι αυξήσεις στα μεικτά ημερομίσθια ξεκινούν από το 6% και φτάνουν το 10%.

Ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, έθεσε στους εργαζόμενους το ερώτημα: Συνέχιση των διαπραγματεύσεων πάνω στην πρόταση της εργοδοσίας ή διαπραγμάτευση με βάση το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο, ξεκινώντας τη στάση εργασίας και την 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα.

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι ψήφισαν και αποφάσισαν ομόφωνα την κλιμάκωση του αγώνα και διαπραγμάτευση στη βάση του δικού τους διεκδικητικού πλαισίου.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ζητά:

- Να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών, της σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και αργιών.

- Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες.

 -Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζομένων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 ημερομίσθια

- Να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ