Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε επανέκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα

Στην επανέκδοση 7ετούς ομολόγου της προχωρά η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ.

Συνδιαχειριστές της έκδοσης θα είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Golamdn Sachs και JP Morgan. 

Το 7ετές ομόλογο που θα επανεκδοθεί λήγει στις 22 Απριλίου 2027 με κουπόνι 2%. Αύριο αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο των  προσφορών, με  βάση και τη συνήθη πρακτική του ΟΔΔΗΧ να ανακοινώνει τις εκδόσεις μία ημέρα πριν την πραγματοποίησή τους. 

Η αναβάθμιση από τον S&P

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο στο BB+ με σταθερές προοπτικές, ένα μόλις σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, κάτι που διευκόλυνε το ΥΠΟΙΚ στη σχετική απόφασή του καθώς μάλιστα υπάρχει η προοπτική επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Ο S&P είναι ο δεύτερος οίκος, μετά τον DBRS, που αξιολογεί την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. 

Στο 3,1% η απόδοση των 10ετών ομολόγων 

Το ΥΠΟΙΚ θέλει να υπάρχει παρουσία των ελληνικών ομολόγων με νέες εκδόσεις στην αγορά, παρά τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων τους. Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου του ελληνικού δημοσίου ξεπέρασε το 3%. 

Συγκεκριμένα, η απόδοσή του εκτινάχθηκε κατά 14 μονάδες βάσης και διαμορφωνόταν στο 3,10% νωρίς το απόγευμα, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της απόδοσης των 5ετών ομολόγων κατά 27 μ.β. στο 2,2%.

Η αύξηση των αποδόσεων ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, γεγονός που συνδέεται πιθανότατα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου. Παραδοσιακά οι επενδυτές πωλούν τίτλους παραμονές νέων εκδόσεων για να έχουν ρευστότητα, ώστε να τοποθετηθούν σε αυτές. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ