Νέα
  • ΓΔ: 827.82 +0.34%
  • Τζίρος: 23,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Πρωταθλήτρια στον αποπληθωρισμό η Ελλάδα τον Δεκέμβριο

λαϊκή αγορά
Eurokinissi

Τη μεγαλύτερη μείωση τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε τον Δεκέμβριο η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος τον περασμένο μήνα στο -2,4% από -2,1% τον Νοέμβριο και 1,1% τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ στην Ευρωζώνη διατηρήθηκε σταθερός στο -0,3% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα έναντι 1,3% που είχε διαμορφωθεί ένα χρόνο πριν. Στην ΕΕ, ο πληθωρισμός αυξήθηκε οριακά στο 0,3% από 0,2% τον Νοέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν 1,6%. 

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ, μετά την Ελλάδα, είχαν η Σλοβενία (-1,2%) και η Ιρλανδία (-1%). Αντίθετα, τον υψηλότερο πληθωρισμό είχαν η Πολωνία (3,4%), η Ουγγαρία (2,8%) και η Τσεχία (2,4%). 

Σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε εννιά χώρες - μέλη, ενώ παρέμεινε σταθερός σε οχτώ και αυξήθηκε σε 10. 

Τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο είχαν οι τιμές των υπηρεσιών (+0,3 ποσοστιαίες μονάδες) και τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (+0,25 π.μ.). 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ