Νέα
  • ΓΔ: 789.08 +1.25%
  • Τζίρος: 30,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Απογείωση τον Απρίλιο με 1,68 εκατ. επιβάτες

Πηγή: Eurokinissi
Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» / Πηγή: Eurokinissi

Πέταξε μετά από σχεδόν δύο χρόνια η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, για τον μήνα Απρίλιο συνολικά μετακινήθηκαν 1.679.524 επιβάτες, ο μεγαλύτερος αριθμός για φέτος. Μάλιστα είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση του αεροδρομίου από τον Μάρτιο του 2020, όταν και ξεκίνησε η πανδημία του covid-19.

Το πιο σπουδαίο νέο για τον μήνα που πέρασε είναι πως ειδικότερα για την επιβατική κίνηση εσωτερικού με 548.702 επιβάτες σχεδόν μηδενίστηκε η διαφορά με το 2019, καθώς η διαφορά περιορίστηκε μόλις στο -4,3%. Αναφορικά με την κίνηση στα ταξίδια εξωτερικού με 1,13 εκατ. επιβάτες, η διαφορά με το 2019 παραμένει πιο υψηλή στο -20%.

Συνολικά για τον Απρίλιο η επιβατική κίνηση κινήθηκε σε ποσοστό -15,5% μειώνοντας κατά πολύ τη διαφορά με το 2019. Μάλιστα το συγκεκριμένο στατιστικό είναι το πιο βελτιωμένο εδώ και δύο χρόνια που κινούμαστε σε ρυθμούς πανδημίας.

Αναφορικά με το πρώτο τετράμηνο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 4,5 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 29,6% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 21,4% ποσοστό σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το 2021.

Οι επιβάτες εξωτερικού παραμένουν σε πιο χαμηλά επίπεδα

Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στους επιβάτες εξωτερικού, καθώς εδώ η διαφορά με το 2019 παραμένει στο -33,3%. Μια κρίσιμη παράμετρος είναι πως ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι αεροπορικές συνδέσεις που διέθετε η Αθήνα το 2019, ενώ υπάρχουν και αγορές όπως η κινεζική που παραμένουν κλειστές, η ρωσική λόγω του πολέμου κ.ο.κ.

Η κίνηση Απριλίου δείχνει πάντως ότι οι αερομεταφορές δείχνουν να συνέρχονται μετά από δύο ιδιαίτερα σκληρά χρόνια. Η άρση των περιορισμών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δείχνει πως αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την επιλογή ενός αεροπορικού ταξιδιού. Αεροπορικές και αεροδρόμια δείχνουν επίσης να ανακτούν την εμπιστοσύνη των επιβατών με αποτέλεσμα τα αεροδρόμια να γεμίζουν και πάλι από κόσμο.

Αναφορικά με την πορεία τους επόμενους μήνες, το αεροδρόμιο της Αθήνας δείχνει να έχει πολύ καλές προοπτικές και πιθανότατα να δούμε να γράφει σημαντικά βελτιωμένα στατιστικά που θα του επιτρέψουν την επαναφορά του στην προ κορονοϊού εποχή το 2023.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ