Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκινά ο πρώτος διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο με κόστος 8,92 εκατ.

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ξεκινά ο πρώτος διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα της χώρας. Η ΕΡΓΟΣΕ με απόφασή της ενέταξε στο πρόγραμμα δημοπρατήσεών της τη σύμβαση για τεχνικό σύμβουλο που θα υποστηρίξει την εταιρεία στην υλοποίηση των διαδικασιών διαγωνισμού επιλεγμένων έργων με Ανταγωνιστικό Διάλογο και των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών και δράσεων.

Το κόστος για την πρόσληψη του τεχνικού συμβούλου ανέρχεται σε 8,92 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (χωρίς ΦΠΑ το ποσό είναι 7,20 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει απρόβλεπτες δαπάνες 939 χιλιάδων ευρώ). Ο ανάδοχος σύμβουλος θα μπορεί να αιτηθεί για χορήγηση προκαταβολής.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα τις επόμενες ημέρες και να τραβήξει το ενδιαφέρον των μεγάλων συμβουλευτικών γραφείων της χώρας όπως η AECOM, η HILL International, η ΟΜΕΚ, η Σαμαράς και Συνεργάτες κ.ά.

Εξι μεγάλοι διαγωνισμοί τεχνικών συμβούλων

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ο διαγωνισμός είναι το πρελούδιο για την προώθηση έξι μεγάλων διαγωνισμών τεχνικών συμβούλων για κάθε ένα από τα σιδηροδρομικά έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου που είναι τα παρακάτω:

  1. Κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Τοξότες Ξάνθης, ύψους 1,68 δισ. ευρώ (2,09 δισ. ευρώ με ΦΠΑ).
  2. Αναβάθμιση υφιστάμενης με διπλασιασμό και εγκατάσταση σηματοδότησης-ETCS και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο, ύψους 1,07 δισ. ευρώ (1,33 δισ. ευρώ με ΦΠΑ).
  3. Κατασκευή νέας προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής για τη σύνδεση της Ραφήνας και του λιμένα Ραφήνας με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, ύψους 309 εκατ. ευρώ (383,16 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ).
  4. Ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Πάτρα στο τμήμα Ρίο-Νέος λιμένας Πατρών, ύψους 477 εκατ. ευρώ (591,48 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ).
  5. Κατασκευή νέας προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από τον κόμβο Κορωπίου έως το Λαύριο και τον λιμένα Λαυρίου, ύψους 391 εκατ. ευρώ (484,84 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ).
  6. Σιδηροδρομική σύνδεση του 8ου προβλήτα λιμένα Θεσσαλονίκης & κατασκευή προαστιακού δυτικής Θεσσαλονίκης, ύψους 53,5 εκατ. ευρώ (66,34 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ).

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξή τους με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ. Αυτό που αναλαμβάνει ο τεχνικός σύμβουλος είναι την παρακολούθηση της ωρίμανσης του κάθε έργου μέχρι το στάδιο της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης.

Οι διαγωνισμοί συμβούλων τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς η πληθώρα διαγωνισμών και έργων (παραχωρήσεις, ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης) έχει προκαλέσει την ανάγκη υποβοήθησης υπουργείων, ΔΕΚΟ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την πράξη αυτή τα έργα μπορούν να ωριμάζουν γρηγορότερα και να φτάνουν στο αποτέλεσμα που είναι η θέση σε εκκίνηση κατασκευής των μεγάλων έργων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ