Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπαράζ ελέγχων για εργασιακά θέματα στην ακτοπλοΐα - Εκτακτος έλεγχος στο λιμάνι της Ραφήνας

Πηγή: Eurokinissi

Εντατικοποίηση των ελέγχων για εργασιακά θέματα στα πλοία της ακτοπλοΐας, προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στόχος, όπως αναφέρουν στελέχη της ΠΝΟ, είναι η σωστή τήρηση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας, της κείμενης νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα.

Χθες το ειδικό τμήμα επιθεώρησης και ελέγχου της ομοσπονδίας των ναυτικών, πραγματοποίησε έκτακτο έλεγχο, παρουσία στελεχών του Λιμενικού Σώματος, σε πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στην οργανική σύνθεση του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου super star, ενώ η πληρωμή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών έγινε την ίδια μέρα του ανωτέρω ελέγχου, και όχι στο τέλος του μηνός. Επίσης τονίζει ότι δεν είχαν καν υπολογιστεί και καταβληθεί οι υπερωρίες, κατά σαφή παραβίαση της ισχύουσας και εφαρμοζόμενης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ακτοπλοΐας, ενώ στα σχετικά εξοφλητικά μισθοδοσίας η ειδικότητα του «θαλαμηπόλου» και του «επίκουρου» αναγραφόταν ως «υπηρεσία ενδιαιτημάτων», κατά σαφή παράβαση του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καλεί στην ανακοίνωσή της τις Λιμενικές Αρχές να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση όλων των παραπάνω παραβάσεων και απαιτεί την επιβολή των νόμμων κυρώσεων .

Η ΠΝΟ αναφέρει εξάλλου ότι οι έλεγχοι του Ειδικού Τμήματος Παρακολούθησης και Ελέγχου θα εντατικοποιηθούν σε όλα τα πλοία και σε όλες τις γραμμές της Χώρας, ενώ άμεσα έχει κανονιστεί να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο Ε/Γ- Ο/Γ AQUA BLUE αύριο (11/5/2022) και εν πλω στο Ε/Γ- Ο/Γ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ την Πέμπτη 12/5/2022.

Η έναρξη λειτουργίας του νεοσύστατου Eιδικού Τμήματος Επιθεώρησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου των πλοίων της ακτοπλοΐας ξεκίνησε την 1η Ιανουάριου 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ