Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: «Μαζεύουν» οι αποδόσεις - Στο 3,38% το 10ετές από 3,60% χθες

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει στο τέλος της εβδομάδας η αγορά ομολόγων σε σύγκριση με αυτή που είχε διαμορφωθεί στις αρχές της. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο επίπεδο του 3,3% από το 3,7% που κυμαίνονταν στις αρχές της εβδομάδας και η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου μειώθηκε κάτω από το 1%.

Παρά ταύτα έκθεση της Societe Generale που δημοσιεύεται σήμερα διαβλέπει σημαντικές πιθανότητες για διεύρυνση του περιθωρίου των ελληνικών ομολόγων στο υπόλοιπο του έτους.

Η πρόσφατη άνοδος στις τιμές των ομολόγων, πάντως, συνδέεται και με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των προοπτικών για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.

Oσον αφορά στην ΕΚΤ, οι αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει με σχετική βεβαιότητα το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο, καθώς ενισχύεται η σχετική ρητορική των μελών του διοικητικού της συμβουλίου. Σήμερα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να ξεκινήσει έναν κύκλο αύξησης των επιτοκίων στις αρχές Ιουλίου και ζήτησε να γίνει σταδιακά η απόσυρση των έκτακτων μέτρων. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής είναι «απαραίτητη και επιθυμητή», προσθέτοντας ότι αυτή θα πρέπει να υλοποιηθεί σταδιακά.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 90 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,38% από 3,60% χθες, έναντι 0,95% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει στο 2,43% από 2,60% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος να κυμαίνεται στα 1,0367 δολ. από το επίπεδο των 1,045 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0385 δολ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ