Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βενζίνη: Με σπασμένα φρένα οι τιμές στην αντλία – Ερχονται νέες αυξήσεις

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το ξέφρενο ράλι στις τιμές της βενζίνης, με τους καταναλωτές πλέον να μετρούν και το λίτρο, καθώς η ακρίβεια στα καύσιμα ροκανίζει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Η τιμή της βενζίνης αυξάνεται καθημερινά. Στις αρχές Μαίου ήταν 2,138€/lt. έφτασε τα 2,179€/lt στις 10 Μαίου για να ξεπεράσει πλέον για πρώτη φορά τα 2,2€/lt (2,204€.lt).

ΠΗΓΗ: OPEN

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως έρχονται νέες ανατιμήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε μια αύξηση της τάξης των 10 λεπτών στη μέση τιμή της αμόλυβδης. Δηλαδή από 2,2 ευρώ το λίτρο που είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα να τη δούμε στα 2,3€/lt» , δηλώνει στην «Η» ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Φωτιά έχουν πάρει και οι τιμές του πετρελαίου κίνησης παρά την επιδότηση των 15 λεπτών με τη μέση τιμή να φτάνει σχεδόν τα 1,9 ευρώ το λίτρο (1,892€/lt).

«Πετάει» η βενζίνη στις Κυκλάδες

Πρωταθλήτριες στην ακρίβεια των καυσίμων είναι για ακόμα μια φορά οι Κυκλάδες με μέση τιμή βενζίνης τα 2,379 ευρώ το λίτρο ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2.328€/lt και η Ευρυτανία με 2.297€/lt.

Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώθηκε σε 2.182 ευρώ το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη σε 2,173€/lt.

Απογειώθηκε το κόστος μετακίνησης

Το κόστος των μετακινήσεων έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο για τους καταναλωτές, καθώς η μέση τιμής της βενζίνης έχει ανέβει κατά περίπου 60 λεπτά (Από 1,661€/lt σε 2,204€/lt) από τον Μάιο του 2021.

Ένα μέσο αυτοκίνητο με κατανάλωση 7,5 lt/100χλμ 

  • πληρώνει σήμερα για ένα ταξίδι Αθήνα-Πάτρα με επιστροφή (422χλμ) 69,52 ευρώ.
  • Πέρυσι τον Μάιο το ίδιο ταξίδι κόστιζε 50 ευρώ και 88 λεπτά, διαφορά κοντά στα 20 ευρώ.
ΠΗΓΗ: OPEN

Βροχή οι αιτήσεις για το Fuel Pass

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, εντείνεται μέρα με την ημέρα και το ενδιαφέρον για το fuel pass. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», οι αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμου έχουν φτάσει τις 2.423.211 σε σύνολο περίπου 3 εκατ. δικαιούχων.

Από τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση, οι 2.022.097 ζήτησαν να τους πιστωθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό και μόλις οι 401.114 έκαναν αίτηση για την αυλή κάρτα.

Στις 9 Μαίου, οι αιτήσεις ήταν 2,1 εκατ. σε σύνολο εκ των οποίων οι 1,7 εκατ. για τραπεζικό λογαριασμό και οι 400.000 είχαν επιλέξει να λάβουν το επίδομα στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω στοιχεία, η πλειοψηφία των δικαιούχων συνεχίζει να επιλέγει τον τραπεζικό λογαριασμό για την πίστωση των χρημάτων του επιδόματος, με ένα μικρό αριθμό να προτιμά την άυλη κάρτα, διαδικασία που προσθέτει και έξτρα 5 ευρώ στο τελικό ποσό. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ