Νέα
  • ΓΔ: 893.76 +2.05%
  • Τζίρος: 87,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αποζημίωση ενοικίου: Στο περίμενε χιλιάδες ιδιοκτήτες

Ακίνητα-Ενοίκια
Πηγή: Intime

Μπορεί γύρω στους 140.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια για τον μήνα Νοέμβριο να έχουν ήδη δει αποζημιωθεί από το Κράτος, ωστόσο σε αρκετές χιλιάδες ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που βρίσκονται ακόμα στο «περίμενε».

Το γιατί συμβαίνει αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους.

Καταρχήν όπως έχει ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Οικονομικών χρήματα δεν θα λάβουν στους λογαριασμούς τους όσοι έχουν ενοικιαστές που ψευδώς τους δήλωσαν ότι είναι δήθεν δικαιούχοι μείωσης ενοικίου και όσοι κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επεξεργασίας διαπιστώνεται ότι έχουν λάθη στις δηλώσεις τους, οι οποίοι θα λάβουν σχετικά emails, για να προβούν σε διόρθωσή τους. 

Επίσης όσοι δεν έχουν δηλώσει στη σελίδα τους στο TAXISNET το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Αλλα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι τα εξής:

  • Εκμισθωτές  έχουν αποβιώσει και θα πρέπει να εμφανιστούν οι κληρονόμοι.
  • Ο εκμισθωτής δεν έχει περιλάβει το ακίνητο που ενοικιάζει στο Ε9. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει το ακίνητο να δηλωθεί στο Ε9, το οποίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ αναδρομικά και τα έτη που ο ιδιοκτήτες είχε το ακίνητο στην κατοχή του αλλά δεν το είχε δηλώσει στο έντυπο Ε9.
  •  Δεν έχει συμπληρωθεί η χρήση του ακινήτου

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου ενώ για τον Ιανουάριο οι αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων διαφοροποιούνται καθώς όσες επιχειρήσεις ήταν κλειστές με κρατική εντολή στις 15 Ιανουαρίου δεν θα πληρώσουν ενοίκιο και οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 80% του ποσού που έχασαν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ