Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Γκαζώνει» για τα 3 ευρώ η βενζίνη: Ερχονται μεγάλες αυξήσεις τις επόμενες ημέρες 

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κύκλωμα νοθείας βενζίνης
Πηγή: Intime

Τι επόμενες ημέρες και μέχρι τις 31 Μαΐου έρχονται πολύ μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι οι προβλέψεις για τα επόμενα 24ωρα κάνουν λόγο για αύξηση 2,5 λεπτά την ημέρα!

Εάν αυτές οι προβλέψεις επαληθευτούν,  το 2,20 ευρώ/λίτρο που είναι η μέση τιμή στην Αττική θα γίνει 2,30 ευρώ/λίτρο, ενώ το 2,60 ευρώ/λίτρο που ισχύει στη νησιωτική χώρα, θα εκτοξευτεί στα 2,70 ευρώ/λίτρο.

«Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, δεν νομίζω ότι θα σταθεί στο 2,80 στις υψηλές τιμές», είπε ο κ. Ασμάτογλου, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε σύντομα την τιμή της βενζίνης να «σκαρφαλώνει» στα 3 ευρώ!

Ο λόγος που συνεχίζεται το ράλι ανόδου είναι «η κερδοσκοπία που γίνεται μεταξύ της διαμόρφωσης της τιμής στο αργό μέχρι το διυλισμένο προϊόν, για τις χώρες της  Ν. Ευρώπης και ειδικότερα για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου βρίσκονται Ιταλία και Ελλάδα», υπογράμμισε ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι σε επίπεδα... Μονακό.

Αναφερόμενος στον φόρο καυσίμων, τόνισε ότι υπάρχει μείωση στις πωλήσεις άρα και των εσόδων και ο ΦΠΑ καλύπτει αυτή τη χασούρα.


 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ