Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΜΙΔΑ για ΕΝΦΙΑ: Νέες διαμαρτυρίες για αυξήσεις φόρου έως και 1.088%

ΕΝΦΙΑ / Πηγή: Intime
ΕΝΦΙΑ / Πηγή: Intime

Εντείνονται συνεχώς οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών ακινήτων από όλη τη χώρα, που βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλαπλάσιες και άδικες χρεώσεις του νέου ΕΝΦΙΑ 2022, ενόψει και της λήξης στις 10 Ιουνίου, της προθεσμίας υποβολής στις ΔΟΥ «Ενδικοφανών Προσφυγών» κατά των πράξεων Διοικητικού Προσδιορισμού του.

Η ΠΟΜΙΔΑ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της www.pomida.gr μερικές ακόμη αντιπροσωπευτικές επιστολές διαμαρτυρίας με απίστευτες αυξήσεις έως και 1.088% επί των περυσινών φόρων, που προέρχονται κυρίως από την πρόσθετη φορολογία της ενότητας Γ του άρθρο 43 του Ν. 4916/2022 για το νέο ΕΝΦΙΑ 2022, η οποία προβλέπει πολλαπλάσια φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων αξίας άνω των 400.000 ευρώ, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι απρόσοδα αστικά οικόπεδα.

Επίσης, πέρα από το υπόδειγμα «Ενδικοφανούς Προσφυγής» που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και είναι προσβάσιμο σε όλους, η ΠΟΜΙΔΑ έθεσε στη διάθεση των μελών της μέσα από τη ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΛΩΝ της ιστοσελίδας της και δεύτερο, πιο εξειδικευμένο επεξεργάσιμο υπόδειγμα «Ενδικοφανούς Προσφυγής», με πλήρη ανάλυση της αντισυνταγματικότητας και των λόγων ακύρωσης των πράξεων Διοικητικού Προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ, και με λεπτομερείς περαιτέρω κατευθύνσεις.

«Τονίζουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, «ότι η εμπρόθεσμη υποβολή της διοικητικής αυτής προσφυγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφυγή στη Διοικητική Δικαιοσύνη, που είναι αρμόδια να αποφανθεί επί της εξόφθαλμης αντισυνταγματικότητα των νέων διατάξεων του ΕΝΦΙΑ 2022, με τις οποίες παραβιάζονται κυρίως οι διατάξεις του άρθρου 4 του Συντάγματος οι οποίες προβλέπουν την ισότητα των πολιτών, την απαγόρευση διακρίσεων σε βάρος τους και την ισότιμη κατανομή των φορολογικών βαρών, βάσει και της αρχής της αναλογικότητας». 

«Περαιτέρω τονίζουμε ότι οι "ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" κατά των πράξεων Διοικητικού Προσδιορισμού του νέου ΕΝΦΙΑ, όπως και εν συνεχεία οι προσφυγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, ασκούνται μεμονωμένα και ατομικά από κάθε ενδιαφερόμενο, και δυστυχώς όχι ομαδικά ή από την ΠΟΜΙΔΑ, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν».

Η ΠΟΜΙΔΑ με τις ανακοινώσεις και τις αναρτήσεις της «αναδεικνύει το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να διορθώσει τις αντισυνταγματικές κατά την άποψή της διατάξεις του νέου ΕΝΦΙΑ».

Η ΠΟΜΙΔΑ «δεν παροτρύνει ούτε αποτρέπει κανέναν από τη διαδικασία αυτή, η οποία ούτε σύντομη, ούτε ανέξοδη, ούτε ασφαλής είναι ως προς την αποτελεσματικότητά της.  Συνεπώς το τι θα πράξει ο καθένας θιγόμενος, είναι καθαρά στην κρίση του, και του νομικού του συμπαραστάτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ