Νέα
  • ΓΔ: 902.94 -0.03%
  • Τζίρος: 45,88 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιτόκια: Μεγαλύτερες αυξήσεις από την ΕΚΤ βλέπουν οι επενδυτικές τράπεζες

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες αναμένουν τώρα μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέτος.

Μετά τη Deutsche Bank, η οποία αναμένει αύξηση επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Ιούλιο, η BofA Securities αναμένει τώρα ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει συνολικά σε αυξήσεις επιτοκίων 150 μ.β. φέτος (1,5 ποσοστιαία μονάδα) καθώς και ότι οι αυξήσεις τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο θα είναι της τάξης των 50 μ.β.

Η BofA, η οποία ανέμενε πριν αυξήσεις 100 μ.β. φέτος, ανέφερε σε σημείωμά της ότι το αποτύπωμα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Μάιο, ο οποίος ανήλθε στο 8,1%, επιβεβαιώνει ότι οι 100 μ.β. είναι το ελάχιστο επίπεδο που μπορεί να γίνει.

«Η εκτίμησή μας ήταν πάντα υψηλότερη από τον μέσο όρο και είναι ακόμη περισσότερο τώρα. Συνεχίζουμε να ανησυχούμε ότι είναι πολύ μεγάλη πολύ γρήγορα», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας στο σημείωμα.

Αύξηση 100 μ.β. φέτος βλέπει η Barclays

Η Barclays δήλωσε σήμερα ότι αναμένει τώρα πως η ΕΚΤ θα αυξάνει τα επιτόκια κατά 25 μ.β. σε κάθε συνεδρίαση από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, δηλαδή συνολικά τέσσερις φορές ή κατά μία μονάδα.

Προβλέπει επίσης μία αύξηση στο πρώτο τρίμηνο του 2023, με το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ να διαμορφώνεται στο 0,75%. Τελευταία φορά που η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια ήταν το 2011.

Οι αγορές χρήματος προεξοφλούν τώρα αυξήσεις πάνω από 130 μ.β. έως το τέλος του έτους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ