Νέα
  • ΓΔ: 787.43 +1.60%
  • Τζίρος: 67,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιστρεπτέα 5: Κόβονται σχεδόν οι μισές αιτήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ο 5ος και 6ος κύκλος θα έχουν ως στόχο να απαλύνουν τις επιπτώσεις από τον χαμένο τζίρο των Χριστουγέννων
Πηγή: Eurokinissi

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 οι μισοί από τους αιτούντες, καθώς από τις 730.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, αρκετά πάνω από 300.000 δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και ως εκ τούτου δεν θα λάβουν την ενίσχυση, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Η επιπρόσθετη στήριξη, μέσω της Επιστρεπτέας 5, είναι μια ακόμη προσπάθεια από το υπουργείο Οικονομικών να στηρίξει τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από τα lockdowns, ωστόσο ο οδικός χάρτης που έχει καταρτιστεί για την καταβολή της, είναι πιο «σφιχτός» σε σύγκριση με τις προηγούμενες αντίστοιχες ενισχύσεις,.

Να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας έως και το τέλος Ιουνίου, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκταμιεύσουν τα ποσά που δικαιούνται. 

Σημειώνεται ότι στον 4ο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπου καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον, ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις 448.203 ενδιαφερομένων, ενώ διατέθηκε συνολικά ποσό 2,17 δισ. ευρώ, πέρα από αυτό που είχε προϋπολογιστεί αρχικά.

Για την πέμπτη επιστρεπτέα το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει 1,5 δισ. ευρώ και από το οικονομικό επιτελείο έχει ξεκαθριστεί ότι δεν θα αλλάξει το ύψος του ποσού, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα περάσουν από «κόσκινο» οι τελικοί δικαιούχοι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ