Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Power Pass: Αιτήσεις από σήμερα για όλα τα ΑΦΜ - Γιατί προβληματίζει πιθανή παράταση

Πηγή: Eurokinissi

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αιτήσεις για Power Pass στο gov.gr. ενώ σήμερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για τα τελευταία ΑΦΜ για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ. Την ίδια ώρα επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους

Μέχρι και το πρωί της Παρασκευής δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση είχαν οι πολίτες, των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε: 1,2,3,4,5,6,7,8. Εντός της ημέρας - εκτός απροόπτου - θα ανοίξει και για όσα ΑΦΜ τελειώνουν σε 9 και 0.

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ έως την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου, ωστόσο ήδη στο ΥΠΟΙΚ υπάρχουν σκέψεις για να παραταθεί η προθεσμία. Επιφυλάξεις διατηρεί ο υπουργός Οικονομικών. «Θα ήθελα να περιμένουμε λίγο, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων. Γίνεται προσπάθεια να μην δίνονται πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεται παράταση για να βοηθηθεί ο κόσμος, τόσο υπάρχει δυσκολία στην εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλει έγκαιρα τα στοιχεία τους. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε» εξήγησε στα  «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Σταϊκούρας

Ουσιαστικά, εάν δοθεί παράταση για μετά τις 30 Ιουνίου, οπότε και κλείνει η πλατφόρμα, τότε αυτό θα επιφέρει καθυστέρηση της επιστροφής των χρημάτων στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο σχεδιασμός θέλει να πραγματοποιούνται οι πληρωμές στις αρχές Ιουλίου, μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφού έχουν ολοκληρώσει όλοι τη διαδικασία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ