Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ακίνητα: Ποιοι ευάλωτοι δανειολήπτες μπορούν να γλιτώσουν τον πλειστηριασμό

Τη δυνατότητα να πετύχουν αναστολή/αναβολή πλειστηριασμών έχουν ευάλωτοι δανειολήπτες, για τουλάχιστον 15 μήνες.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV, τη δυνατότητα αυτή έχουν οι δανειολήπτες που πληρούν τις προϋποθέσεις του «ευάλωτου νοικοκυριού»:

  • έχουν ετήσιο εισόδημα έως 7.000 ευρώ  (583 ευρώ τον μήνα), το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε εξαρτημένο μέλος. 
  • έχουν σύνολο φορολογητέας ακίνητης περιουσίας έως 120.000 ευρώ, με προσαύξηση 15.000 ευρώ ανά εξαρτημένο μέλος.
  • έχουν τραπεζικές καταθέσεις 7.000, με προσαύξηση 3.500 ευρώ ανά εξαρτημένο μέλος 

Η αναστολή του πλειστηριασμού επιτυγχάνεται με την έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου δανειολήπτη, η οποία εκδίδεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο αιτών πρέπει να κάνει αναζήτηση «βεβαίωση ευάλωτου δανειολήπτη» και στη συνέχεια θα χρειαστεί τους κωδικούς του στο taxisnet

Από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος θα προμηθευτεί τη βεβαίωση αυτή, πρέπει να την κοινοποιήσει στον συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό του ακινήτου. Επίσης, η βεβαίωση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί και στους πιστωτές, που έχουν προχωρήσει σε αναγκαστική εκτέλεση.

Ετσι, αναστέλλεται ο πλειστηριασμός ή σταματά η αναγκαστική εκτέλεση, αν δεν έχει οριστεί ακόμη ο πλειστηριασμός, για τουλάχιστον 15 μήνες.
 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ