Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Πιέσεις από την υποχώρηση του ευρώ

Αρνητικά επηρέασε σήμερα όλες σχεδόν τις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης η μεγάλη υποχώρηση του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα στη διάρκεια της ημέρας υποχώρησε έναντι του δολαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2002, καθώς οι επενδυτές διαβλέπουν κίνδυνο ύφεσης.

Η γενική εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα αναφορικά με τον βηματισμό που θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 197 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 110 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,42%, από 3,48% χθες, έναντι 1,18% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,24%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου σπάζοντας το φράγμα του 1,03 δολ. Νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0243 δολ. από το επίπεδο των 1,0421 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0290 δολ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ