Νέα
  • ΓΔ: 834.37 +0.88%
  • Τζίρος: 18,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτές είναι οι νέες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

Γερμανική σημαία / Πηγή: AP
Γερμανική σημαία / Πηγή: AP

Το ρόλο του σημαντικότερου ξένου επενδυτή στην Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει η Γερμανία, με σειρά από άμεσες επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην εγχώρια οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια, οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρας μας, πέραν των παραδοσιακών κλάδων των περασμένων δεκαετιών, επικεντρώνονται επίσης στους τομείς των νέων τεχνολογιών για της επονομαζόμενης «πράσινης οικονομίας».

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των γερμανικών εταιρειών λογισμικού Teamviewer και P & I στα Ιωάννινα, οι οποίες επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους προχωρώντας σε νέες προσλήψεις προσωπικου.

H Daimler Benz μετά την εξαγορά της taxibeat, επιδιώκει να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε κόμβο στρατηγικής ανάπτυξης για νέες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης υπό την ονομασία The Orbit.

Σε κοινοπραξία με τη BMW, η Daimler προτίθενται να δημιουργήσουν ένα μεγάλο call center εξυπηρέτησης πελατών, το οποίο θα υποστηρίζει τους δύο ομίλους πανευρωπαϊκά.

Ξεχωριστή σημασία έχει και η επένδυση του Ομίλου Volkswagen στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, στην Αστυπάλαια, η οποία θα αρχίζει να υλοποιείται μέσα στη χρονιά.

Ενδεικτική του γερμνανικού ενφιαφέροντος είναι και η μεγάλη επένδυση της Next.e.GΟ, που προβλέπει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός εργοστασίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τέλος το MoU που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2020 στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ του Βερολίνου, η ΔΕΗ με τη γερμανική RWE για κοινές επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ