Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικές: Πτώση στις ασφαλίσεις Ζωής – Ανοδος στις Γενικές Ασφαλίσεις στο 5μηνο

Ασφάλειες
Πηγή: Pixabay

Αντίρροπες δυνάμεις εν μέσω έντονων καταστάσεων (οικονομικών, πολεμικών κλπ) είδαμε στην παραγωγή ασφαλίστρων στο 5μηνο Ιανουαρίου-Μαίου 2022.  Η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 1,777 δις. ευρώ, με οριακή μεταβολή 0,3% σε σχέση με τον περυσινό 5μηνο Ιανουαρίου-Μαίου 2021.

Ωστόσο θεωρείται θετικό το γεγονός ότι η παραγωγή Μαίου διαμορφώθηκε στα 358 εκατ. ευρώ με αύξηση 4,7%

Η μεταβολή προήλθε από την άνοδο των ασφαλίσεων κατά ζημιών κατά 7,4% που ενισχύθηκαν από την άνοδο της παραγωγής αυτοκινήτου κατά 2,9% στα 310 εκατ. Ευρώ και των λοιπών κλάδων κατά 9,7%. Στον αντίποδα οι ασφαλίσεις ζωής υποχώρησαν κατά (-2%) στα 797,09 εκατ. Ευρώ λόγω της σημαντικής υποχώρησης παραγωγής στα Unit Linked και στα κλασσικά προιόντα ζωής.

Τα κύρια χαρακτηριστικά εξέλιξης της παραγωγής στο 5μηνο είναι ότι καταγράφηκε αύξηση παραγωγής στο αυτοκίνητο λόγω αύξησης τιμολογίων μετά από πολλά χρόνια και ότι η έντονη υποχώρηση της παραγωγής στα unit linked (ασφαλίσεις συνδεδεμένες με επενδύσεις) λόγω της πτώσης σε μετοχές και ομόλογα. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές τον Μάιο αύξησαν την παραγωγή τους σε άλλους κλάδους όπως τον κλάδο Πυρός, τα χερσαία αγαθά  και κυρίως στις γενικές αστικές ευθύνες, τις πιστώσεις και τις εγγυήσεις.   
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ