Νέα
  • ΓΔ: 1018.73 -0.14%
  • Τζίρος: 66,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs : Εφιαλτικές προβλέψεις για το πετρέλαιο - Στα 140$ το βαρελι σε 3 μήνες

Νέα εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου μπρεντ στα 140 δολάρια το βαρέλι το επόμενο τρίμηνο προβλέπει η Goldman Sachs σε τελευταία έκθεσή της για τις αγορές.

Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές και σε βάθος 12μήνου καθώς η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η τιμή του μπρεντ θα διαμορφωθεί στα 130 δολάρια το βαρέλι.

Λιγότερο πιθανό σενάριο η πλήρης διακοπή του ρωσικού αερίου

Για το φυσικό αέριο, η Goldman θεωρεί ότι οι προμήθειες της Ευρώπης από τη Ρωσία μέσω του Nord Stream 1 θα παραμείνουν στο 40% μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης του αγωγού στις 21 Ιουλίου.

Η πλήρης διακοπή της ροής θεωρείται το λιγότερο πιθανό σενάριο, αν όμως αυτό υλοποιηθεί το ΑΕΠ της Ευρωζώνης πιθανόν θα μειωθεί από 1,2%-2,7%.

Προβλέπει ανάκαμψη του ευρώ

Αναφορικά με τα νομίσματα, η τράπεζα εκτιμά ότι το ευρώ, η ισοτιμία του οποίου άγγιξε την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, θα ανακάμψει και θα διαμορφωθεί στα 1,05 δολάρια το επόμενο τρίμηνο και στα 1,15 δολάρια το επόμενο 12μηνο.

Για τις ευρωπαϊκές μετοχές, η Goldman θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης των τιμών στο επόμενο τρίμηνο, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί περαιτέρω κατά 5,6%, ενώ για τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 προβλέπει ότι θα ανακάμψει 3% στο ίδιο διάστημα.

Σε βάθος 12μήνου, προβλέπεται αύξηση τόσο του Stoxx κατά 14% όσο και του S&P 500 κατά 17%.

Στο 2% η απόδοση των γερμανικών ομολόγων σε τρεις μήνες

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 1,91% το επόμενο τρίμηνο και στο 2% σε βάθος 12μήνου, αλλά η συνολική απόδοση για τους επενδυτές θα μειωθεί περαιτέρω λόγω της μείωσης των τιμών.

Η τράπεζα προβλέπει μεγάλη άνοδος της τιμής του χρυσού κατά 20,3% μέσα στο επόμενο τρίμηνο στα 2.100 δολάρια η ουγκιά και κατά 43,2% στο 12μηνο στα 2.500 δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ