Νέα
 • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
 • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Power pass: Δεύτερη ευκαιρία για τους «κομμένους» - Ποιοι θα πληρωθούν τον Αύγουστο 

Πηγή: Eurokinissi

Δεύτερη ευκαιρία να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών θα έχουν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου χιλιάδες καταναλωτές που είδαν να απορρίπτεται τώρα η αίτησή τους για το Power Pass.

Η επέκταση του προγράμματος επιδότησης ρεύματος για τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που εκδόθηκαν εντός Ιουνίου, προβλέπει επανυπολογισμό του συνόλου της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου. Κάτι που σημαίνει ότι ο λογαριασμός του Ιουνίου, μπορεί να βάλει ξανά στο παιχνίδι τους «κομμένους» καταναλωτές, εφόσον προκύψει συνολική επιβάρυνση άνω των 30 ευρώ.

Η πληρωμή αρχίζει σήμερα, ωστόσο, πάνω από 630.000 νοικοκυριά δεν θα λάβουν σήμερα την επιδότηση και θα πρέπει να περιμένουν έως την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχείων τους και να διαπιστωθεί αν και πόσα δικαιούνται. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε η αίτηση για τα 2/3 των νοικοκυριών αυτών, καθώς στον υπολογισμό δεν προέκυψε διαφορά άνω των 30 ευρώ, κάτι που όμως μπορεί να συμβεί στον επανυπολογισμό που θα γίνει με τον λογαριασμό του Ιουνίου. 

Για παράδειγμα:

Περίοδος Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022

 • Νοικοκυριό με συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής 282 ευρώ το 6μηνο Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022 
 • Έλαβε αθροιστικά την ίδια περίοδο επιδοτήσεις από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και εκπτώσεις από τον πάροχο του 254 ευρώ. 
 • Συνολική επιβάρυνση 6μήνου : 28 ευρώ
 • Μένει τώρα εκτός επιδότησης

Περίοδος Δεκέμβριος 2021 - Ιούνιος 2022 

 • Το ίδιο νοικοκυριό είχε συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής 342 ευρώ το 6μηνο Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022 
 • Έλαβε αθροιστικά την ίδια περίοδο επιδοτήσεις από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και εκπτώσεις από τον πάροχο του 307 ευρώ. 
 • Συνολική επιβάρυνση 6μήνου : 35 ευρώ
 • Γίνεται δικαιούχος της επιδότησης power pass
 • Θα λάβει 21 ευρώ τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη

Μέσο ποσό 121 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα και από αυτά, αναρτήθηκαν ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ. Συνεπώς το μέσο ποσό για τους εν λόγω δικαιούχους είναι 121 ευρώ. 

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Χωρίς υποβολή νέας αίτησης η επιδότηση Ιουνίου

Λαμβάνοντας υπόψη ότι για ορισμένους καταναλωτές εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η κυβέρνηση προχώρησε σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Βήμα-βήμα η διαδικασία για να δείτε το ποσό που θα λάβετε

Το email που έχουν ήδη λάβει πολλοί δικαιούχοι έχει την παρακάτω μορφή. Σε αυτό ενημερώνεστε ότι η εκκαθάριση της αίτησής σας έχει αναρτηθεί στο vouchers.gov.gr/powerpass. Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει email, θα πρέπει να μπείτε στη διεύθυνση vouchers.gov.gr/powerpass.

ΒΗΜΑ1: Πατώντας στο παραπάνω λινκ οδηγήστε στην πλατφόρμα του gov.gr. Πατάτε στο πεδίο "Είσοδος στην Εφαρμογή" (του  power pass).

ΒΗΜΑ 2: Eμφανίζεται η παρακάτω εικόνα, όπου πρέπει να βάλετε τους κωδικούς taxisnet για να γίνει «αυθεντικοποίηση χρήστη».

ΒΗΜΑ 3: Πατάτε «Συνέχεια», προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική ταυτοποίησή σας

ΒΗΜΑ 4: Ελέγξτε τα στοιχεία της ταυτότητάς σας και στη συνέχεια πατήστε το πεδίο «Επιβεβαίωση».

ΒΗΜΑ 5: Στη συνέχεια επιλέγετε δικαιούχο για να συνεχίσετε, πατώντας το βελάκι δίπλα από το πεδίο «ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ». 

ΒΗΜΑ 5: Οδηγήστε στα Στοιχεία Αίτησης, όπου ενημερώνεστε ότι η αίτησή σας βρίσκεται σε κατάσταση «υπό εκκαθάριση». Πατήστε πάνω σε αυτό το πεδίο.

ΒΗΜΑ 6: Εμφανίζεται αναλυτικά ανά μήνα το ποσό της επιδότησης ρεύματος 

ΒΗΜΑ 7: Πατώντας δεξιά στα μπλε βελάκια της παραπάνω εικόνας, μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της εκκαθάρισης για κάθε μήνα.

 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ