Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Power pass: Σφαγή δικαιούχων - Μόνο ένας στους 10 θα πάει ταμείο εντός της εβδομάδας

Πηγή: Eurokinissi

Εννέα στα δέκα νοικοκυριά δεν θα πάνε ταμείο για να εισπράξουν την επιδότηση ρεύματος, στον δεύτερο κύκλο πληρωμών του Power Pass, αύριο και μεθαύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα περίπου 2,5 εκατ. μοναδικά ΑΦΜ που υπέβαλαν σχεδόν 2,9 εκατ. αιτήσεις, σε κατάσταση αναμονής είχαν μείνει περίπου 600.000 αιτήσεις και από αυτές μόνο οι 40.000-50.000 δεν απορρίφθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι μόλις ένας στους δέκα θα δει το χρώμα του χρήματος.

Σημειώνεται ότι για τα 1,9 εκατ. δικαιούχους επιδότησης από 18 έως και 600 ευρώ της πρώτης φάσης οι πληρωμές αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.

Αιτίες απόρριψης

 

Οι βασικές αιτίες απόρριψης:

  1. Εκαναν αίτηση ενώ έχουν σταθερά -όχι κυμαινόμενα- τιμολόγια ρεύματος και δεν τους επηρέασε η ρήτρα αναπροσαρμογής
  2. η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν μικρότερη των 30 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έπιαναν το ελάχιστο όριο αποζημίωσης των 18 ευρώ του Power Pass
  3. έκαναν αίτηση για επαγγελματική στέγη, ενώ το Power Pass αφορά αποκλειστικά κύριες και φοιτητικές κατοικίες

Τι ισχύει με την ένσταση για το Power Pass

Η πλατφόρμα είναι κλειστή και δεν επιτρέπονται διορθώσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ενστάσεις γιατί έκαναν λάθη και ζητούν να ξανανοίξει το σύστημα.

Όσοι δεν πήραν επιστροφή χρημάτων, ακόμα και εάν έχουν πάρει ένα email ανάλογα με το πού είναι η αίτηση, εκεί δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να επανέλθουν με καινούρια συμπληρωμένη αίτηση σωστά. Κάποιος ο οποίος δεν έχει μπει να κάνει αίτηση, ή έχει απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους, δεν έχει δοθεί ακόμα η δυνατότητα ένστασης.

Λογαριασμοί Ιουνίου

Εξτρα ενίσχυση συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά χωρίς να χρειασθεί να υποβάλλουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass. Η αποζημίωση θα χορηγηθεί εφόσον μετά τον επανυπολογισμό των επιβαρύνσεων συνολικά για το 7μηνο Δεκεμβρίου - Ιούνιου και την αφαίρεση των κρατικής επιδότησης, των εκπτώσεων των παρόχων και του επιδόματος προκύψει πρόσθετο κόστος.
Τα στοιχεία καταναλώσεων και επιβαρύνσεων θα αντληθούν αυτόματα από τους παρόχους και το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει τυχόν πρόσθετες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Δικαιούχοι Power Pass είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ