Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη έχει η Ελλάδα

Τρόφιμα
Πηγή: Eurokinissi

Τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των 19 χωρών της Ευρωζώνης, μετά τις βαλτικές χώρες και τη Σλοβακία, είχε η Ελλάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 11,6% αντί του 12% που ήταν η πρώτη εκτίμηση της Eurostat στα τέλη Ιουνίου, ενώ σε μέσα επίπεδα στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 8,6%.

Η Eurostat μετρά τον πληθωρισμό με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή. Με βάση τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 12,1% τον περασμένο μήνα.

πληθωρισμός, Eurostat

Πρωταθλήτριες οι βαλτικές χώρες

Στην Ευρωζώνη, τον υψηλότερο πληθωρισμό είχαν η Εσθονία (22%), η Λιθουανία (20,5%) και η Λετονία (19,2%), με τα πολύ υψηλά ποσοστά τους να αποδίδονται στο σχετικά υψηλό εμπόριο τους με τη Ρωσία.

Τις χαμηλότερες αυξήσεις τιμών είχαν η Μάλτα (6,1%), η Γαλλία (6,5%) και η Φινλανδία (8.1%).

Στην ΕΕ, ο μέσος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 9,6% έναντι 8,8% τον Μάιο. Η Ελλάδα είχε τον 11ο υψηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ