Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έκανε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις - Ποιες πρέπει να συνεχίσει

Πηγή: Ευρωκίνηση

To Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε να εξαλείψει την προσαύξηση του επιτοκίου παλαιότερου δανείου για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως την 17η Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που είχαν συμφωνηθεί το 2018.

Το όφελος για την Ελλάδα από αυτή, την έβδομη κατά σειρά μείωση του επιτοκίου, ανέρχεται σε 103,3 εκατ. ευρώ και θα εκταμιευθεί στην Ελλάδα από το EFSF.

Επιπλέον, ο ESM μεταβίβασε την Παρασκευή στην Ελλάδα το ποσό των 644,42 εκατ. ευρώ, επίσης στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Το ποσό αυτό αφορά στα κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα.

Ρέγκλινγκ: Σταθερή η πρόοδος της Ελλάδας

«Η Ελλάδα έχει κάνει σταθερή πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στις δύσκολες συνθήκες της πανδημικής κρίσης και του οικονομικού αντίκτυπου από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση υλοποίησε μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη δημοσιονομική διαχείριση, τη φορολογία της περιουσίας, το σύστημα δικαιοσύνης και το Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό Ταμείο Σταθερότητας.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έκαναν μία θετική αξιολόγηση αναφορικά με την ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Τούτο άνοιξε τον δρόμο για αυτή τη δόση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συνδέεται με τις δεσμεύσεις αυτές», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM και του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν 

«Η μεταρρυθμιστική πρόοδος της Ελλάδας και η επικείμενη ολοκλήρωση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας είναι ενδείξεις της οικονομικής ανάκαμψης και ομαλοποίησης της χώρας.

Περαιτέρω προσπάθειες πρέπει να συνεχισθούν, ιδιαίτερα αναφορικά με τις πολιτικές για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και τη νομοθεσία για τα εργασιακά», πρόσθεσε ο Ρέγκλινγκ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ