Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Η ΕΕ επιτρέπει τις εξαγωγές από τη Ρωσία σε τρίτες χώρες

Σε τροποποίηση των κυρώσεων της για το ρωσικό πετρέλαιο προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να περιορίσει τους κινδύνους για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες Rosneft και Gazprom επιτρέπεται να κάνουν εξαγωγές σε τρίτες χώρες.

Κολοσσοί στο εμπόριο ενέργειας, όπως η Vitol, η Glencore και η Trafigura, καθώς και οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, Shell και Total, έχουν σταματήσει το εμπόριο ρωσικού πετρελαίου ακόμη και για τρίτες χώρες, επικαλούμενοι τις κυρώσεις της ΕΕ, περιλαμβανομένων των περιορισμών στην ασφάλιση των πλοίων.

Η αγορά ρωσικού πετρελαίου, που μεταφέρεται με πλοία, από εταιρείες της ΕΕ και η εξαγωγή του σε τρίτες χώρες επιτρέπεται, αλλά με βάση τις αλλαγές στις κυρώσεις που ισχύουν από χθες δεν θα απαγορεύονται οι πληρωμές που αφορούν αυτές τις εξαγωγές.

Εχοντας κατά νου να αποφύγει πιθανές αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια τροφίμων και ενέργειας παγκοσμίως, η ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει την εξαίρεση από την απαγόρευση συναλλαγών με συγκεκριμένες κρατικές εταιρείες όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα και τη μεταφορά πετρελαίου σε τρίτες χώρες.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ