Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χόλτσμαν: Η ΕΚΤ πρέπει πιθανόν να αποδεχθεί μία ήπια ύφεση για να μειωθεί ο πληθωρισμός

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν θα πρέπει να αποδεχθεί μία ήπια ύφεση για να ανακόψει την ανοδική πίεση στις τιμές, αν δει ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται, δήλωσε το μέλος το Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ρόμπερτ Χόλτσμαν.

«Ελπίζουμε να μη χρειαστεί αυτό», είπε στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό ORF.

Η αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

O Χόλτσμαν, ο οποίος είναι και διοικητής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας, σημείωσε ότι το μέγεθος της επόμενης αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην οικονομία. Αυτές θα καθορίσουν αν η επόμενη κίνηση θα είναι μία νέα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης μεγαλύτερη ή μικρότερη, πρόσθεσε.

Τα στελέχη της ΕΚΤ παρακολουθούν τον αντίκτυπο της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μ.β. την περασμένη Πέμπτη, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ δεσμεύθηκε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν όσο χρειαστεί για να επανέλθει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη στο 2% από 8,6% που «έτρεχε» τον Ιούνιο.

Νέα αύξηση από τη Fed

Νέα άνοδος, η τέταρτη κατά σειρά, των επιτοκίων της Fed αναμένεται την Τετάρτη, η οποία μάλιστα πιθανόν θα είναι 75 μ.β. όσο και η αύξηση τον προηγούμενο μήνα. Το βασικό επιτόκιο της Fed ανέρχεται σήμερα στο 1,5% - 1,75%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ