Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fuel Pass 2: Γιατί καθυστερεί η καταβολή του επιδόματος βενζίνης - Πότε θα γίνει το πρώτο «κύμα» πληρωμών

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κύκλωμα νοθείας βενζίνης
Πηγή: Intime

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταβολή των ποσών του Fuel Pass 2 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς έχει περάσει μια εβδομάδα από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης, όμως οι πληρωμές των χρημάτων δεν έχουν γίνει.

Πολλές αιτήσεις που έγιναν στην πλατφόρμα τις πρώτες ημέρες που «άνοιξε», παραμένουν ακόμη και σήμερα με την ένδειξη «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα».

Σε αντίθεση με το πρώτο Fuel Pass που το επίδομα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα σε 2-3 μέρες, για το τρέχον πρόγραμμα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα παρά μόνο μια πληροφορία πως μπορεί να γίνει το απόγευμα της Δευτέρας ένα πρώτο μεγάλο κύμα πληρωμών.

Υπενθυμίζεται πως στο ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε για το Fuel Pass 2 δεν δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των χρημάτων. Υπάρχει μόνο ένα ασαφές εντός ολίγων ημερών. Συγκεκριμένα γράφει, «εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του. Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών)».

Οσοι δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα της επιδότησης, ενώ πληρούνται όλα τα κριτήρια, ίσως ο λόγος να είναι η φορολογική δήλωση, αφού όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει στο σύστημα την φορολογική τους δήλωση για το 2021.

Τα στάδια της αίτησης

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις, την οποία διαπιστώνει ο δικαιούχος όταν μπαίνει στην εφαρμογή με τους κωδικούς του:

1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ