Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Στο 3,9% μειώθηκε η ανάπτυξη της ευρωζώνης το β’ τρίμηνο

Στο 3,9% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο του 2022,  σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στις 19 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,6% στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η απασχόληση είχε αυξηθεί κατά 0,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,5% στην ΕΕ. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,4% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,3% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, μετά από +2,9% στη ζώνη του ευρώ και +2,8% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο οφειλόταν κυρίως στην καλή πορεία της Ιταλίας και της Ισπανίας που αντιστάθμισαν τη στασιμότητα της μεγαλύτερης οικονομίας, αυτής της Γερμανίας

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ