Νέα
  • ΓΔ: 905.23 +0.19%
  • Τζίρος: 35,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αντικειμενικές: Σε ποιες περιοχές οι εκτιμητές εισηγούνται αύξηση του ΕΝΦΙΑ

ενφια
Πηγή: Intime news

Σημαντικές αυξήσεις στις νέες αντικειμενικές αξίεςπου σε ορισμένες περιοχές φτάνουν το 100%, περιλαμβάνουν οι εισηγήσεις των εκτιμητών που έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και τα νότια προάστια βρίσκονται στη λίστα με τις περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες προβλέπεται να αυξηθούν.

Οι εισηγήσεις θα περάσουν από «κόσκινο», καθώς το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων να πληρώσει  τον ίδιο ή ακόμη λιγότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με φέτος. Η μεγάλη επιβάρυνση θα προκύψει για ακίνητα μεγάλης αξίας τα οποία βρίσκονται σήμερα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα αλλά και σε ακριβές περιοχές και είναι σχεδόν αφορολόγητα ή οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ όσο ακριβώς πληρώνει και ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Σήμερα καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων αυτών των περιοχών ελάχιστος φόρος, δεδομένου ότι αντιμετωπίζονται ως αγροτεμάχια.

Οι αλλαγές στους συντελεστές ΕΝΦΙΑ θα έχουν στόχο να σβήσουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από το άλμα που θα κάνουν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου η ψαλίδα μεταξύ των αντικειμενικών και των εμπορικών τιμών παραμένει μεγάλη.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ