Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΠΑ-ELFE: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η εκδίκαση της υπόθεσης

Γραφεία της ΔΕΠΑ
ΔΕΠΑ / Πηγή: Intime

Αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο η επίλυση της διαφοράς ΔΕΠΑ  - ELFE, αφού στη συζήτηση της έφεσης της ΔΕΠΑ μετά από αίτημα της ELFE δόθηκε αναβολή για τον Σεπτέμβριο για να συνεκδικαστούν οι δύο εφέσεις των δύο εταιρειών αφού είναι σχετικές.

Η έφεση της ELFE, που είχε ήδη πάρει δικάσιμο για το Σεπτέμβριο, αφορά την απόφαση του 2019, του Πρωτοδικείου, που επιδίκασε υπέρ της ΔΕΠΑ την καταβολή ποσού της τάξης των 59,5 με 60 εκατ. ευρώ (μαζί με τους αναλογούντες τόκους) από την ELFE για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η έφεση της ΔΕΠΑ ήταν κατά της πρωτόδικης απόφασης του Οκτωβρίου του 2019 με την οποία επιδικάστηκε στην ELFE αποζημίωση ύψους 61 εκατ. ευρώ για τη ρήτρα πετρελαίου.

Επηρεάζεται η ιδιωτικοποίηση;

Μετά την αναβολή ενδέχεται να μετατεθεί ο χρόνος της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Κι αυτό καθώς θα εκκρεμεί η τελική απόφαση, η οποία αν είναι υπέρ των συμφερόντων της ELFE τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση από πελάτες της ΔΕΠΑ αποζημιώσεων για τη ρήτρα πετρελαίου στις τιμές πώλησης αερίου.

Μία λύση που εξετάζεται είναι να μπουν ρήτρες, αλλά αν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική αντιπαράθεση οι όροι θα είναι πιο ξεκάθαροι. Κι αυτό γιατί το αποτέλεσμα της δίκης θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα και την αποτίμηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Αν η απόφαση του Εφετείου είναι υπέρ της ELFE, πέρα από την αποζημίωση που θα οφείλει η ΔΕΠΑ, η επιβάρυνση μπορεί να είναι πολλαπλάσια αν ανοίξει το δρόμο για ανάλογες διεκδικήσεις -αποζημιώσεων για τη ρήτρα πετρελαίου στις τιμές πώλησης αερίου- από άλλους πελάτες της ΔΕΠΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ